Lóoldal!
Főmenü
 
Könyvajánló
 
Filmajánló
 
Frissítések

-A testbeszéd (Pszichológia és viselkedés menü)

-Pár új kép a Lovas képek-ben

 
Lófajták
 
Anatómia
 
Érzékszervek
 
Fiziológia
 
Lóvásárlás
 
Lószerszám
 
Lótartás
 
Lovaglóismeretek
 
Pszihológia és viselkedés
 
Tenyésztés
 
Fejlődés és történelem
 


 
Lovas történetek
[9-1]

2015.02.04. 08:40 Idézet

egyszer tata vett egy lovat. még kicsi voltam. a lo négy éves volt. amikor már nagyobb lettem 8éves már akkor észre lehetett venni hogy érdekes kapcsolat alakult ki köztünk. közel engedett magához megynalta az arcom. mikor mégnagyobb lettem már lovagoltam rajta. nagyon szerettem és ö is engem valahogy ezt éreztem. annyit játszottunk. imádtam CSINOST mert igy hivták. ha meglátott nyeritésell köszöntott mindig jött utánam. ez egy elválaszthatatlan barátság volt. igaz hogy nem volt lehetöségem hogy mindig vele lehessek mert máshol lakok. mindenki csodálattal figyelte ahogy bánok vele. mikor mégnagyobb lettem ö már nagyon öreg volt.24éves. egy nap tata vevöt talált neki és eladta. amikor megtudtam eszeveszetten sirni kezdtem. egy hétig igy voltam. nagyon fájt hogy már nem ölelhetem meg az én kedvenckémet. azota is ugy érzem magam mintha egy darab hiányozna a lelkemböl...                                         köszi hogy elolvastad .........                                                                      mindig szeressétek alovakat.....                       ha szeretsz valamit engedd el ha visszajön atied ha nem sosem volt....................       én is igy tettem és visszajött.............................................................                                             meliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.                                                                                                                                                                                                                                                                                                       


2011.03.30. 16:59 Idézet

Sziasztok! Ez is egy igaz történet. Tavaly nyáron történt, a nyári szünet első hetében :S.. Hárman lovagoltunk, én mentem utolsónak. Kedvenc lovamon, Melissán ültem. Mi mentünk utoljára. Már ügetés helyett vágtázott, ami nem zavart, mert nagyon kényelemes volt. Még az akadályokra is vágtából mentük rá *.*. Nagyon jó volt meg minden. Majd megkérdezte az egyik lány, hogy ne menjek-e be középre, úgy legalább nem vágtázik. Én mondtam, hogy nem , mert ez nekem így jó. Kiadta az oktatónk a parancsot, hogy vágtázzunk. Erre a kis Drágám a kanyarba levágta az utat, és elkezdett bakolni. Én meg nem számítottam rá, és az oktatóm szerint 2 métert estem. Valószínű, hogy igaza van, mert mikor a földön kinyitottam a szemem, 4 szürke láb vágtázott el mellettem. Nagyon fáj a karom. Azt hittem leszakad. Elmentünk orvoshoz, kiderült, hogy eltört a jobb csuklóm. Még soha életemben nem tört el semmim. De ettől függetlenül kimentem nyári lovas táborba., ami Augusztusban volt. Mondta az edzőm, hogy üljek fel Melissára. Én annyira féltem, mint még soha. Mi voltunk most is az utolsók. Előttem 3-an vagy 2-en lovagoltak. Ekkor történt az, ami számomra csodálatos élmény volt! Mintha érezte volna, hogy félek. Elkezdtünk lépni, én meg legszívesebben leszálltam volna, annyira féltem. Ahogy elindultunk,olyan nyugodt volt! Nem csinált semmi rosszat, sőt ilyen nyugodtnak még nem láttam. A barátnőm, aki közben végignézte az egészet,mondta, hogy akármikor a fejem valamilyen irányba elfordítottam, Ő is arra figyelt. Ezt egyszer észre is vettem a szemem sarkából. Szó szerint ,,érzett” engem. Megkérdezte az edzőm, hogy ügethetnénk-e. Először nem akartam, de sikerült rávenniük. Bele sem kellett rúgnom, máris elindultunk. Hihetetlen élmény volt! u.i.: Már azt a lovat sajnos eladták :’(, de tudjuk hova, és ha minden a terv szerint alakul, egy másik lóval együtt 2 év múlva megkapom ^^

elnézést, hogy ilyen hosszúra sikeredett


2011.02.28. 12:32 Idézet

Ez egy igaz töri.

Amikor Red [ a lovammal ] Egy derbyn voltunk..Mentünk be a pályára nagyon sok volt a fotós red hirtelen összezavarodott és leesett valahonnan egy vödör és felágaskadott.Na nem estem le de amikor letette a két első lábát tudtam, hogy valami történt.Mondani akartam de hirtelen startkapura kellett menni.Nagyon gyorsan vágtázott de valami furcsa volt.Végül első lett de otthon nem ette a zabot.Tudtuk , hogy van valami baj.Az állatorvos megnézte de red rúgott.Nekem megengette és megröngenezték.Kiderült hogy a nagy láblecsapás miatt megsérült a lába.A lábával súlyos dolog történt és meg kellett műteni azóta járunk kezelésre és rudakat kell lépkedni és a kedvence az amikor a vízben kell mozognia az orvo szerint Márciustól újra versenyezhet és azóta nagyon ügyelünk mindenre.


2009.05.14. 11:39 Idézet

Szijjasztok!

ez is egy igaz történet lesz.

10 éves korom óta lovagolok(4 éve) és csak tavaly vettük észre,h ahol lakom(falu) van egy lovarda.Elkezdtem ide járni,mert ez közelebb vot. Nagyon megszerettem az egyik lovat sokat ügettünk majd később vágtáztunk.Egyszer nem tudtam meg tartani magam a nyeregben terepen és kirepültem. akkor azt mondtam ,hogy nincs semmi bajom. aztán kiderült,hogy mgis van. eltörtem a vállamat. 1 hónapig voltam kórházba,háromszor műtöttek.ahogy kiengedtek,a lovardába mentem megnézni a lovamat. Furcsa de szerintem tudja,hogy "rosszat csinált" mert úgy hítelgett mint még soha és azóta is. Nem tudom,hogy mért írják sokan azt,hogy többet nem ültem rá,meg féltem meg minden. én is féltem de mégis azóta lovagolok rajta és sokkal jobban,mint előtte bármikor. Ez az esés megtanított arra,hogy ha lovagolok,tényleg csak a lóra figyeljek.

bocsi,hogy ilyen hosszú lett.   Szeressétek a lovakat!!


2009.01.16. 19:52 Idézet

                              Hello!

Megyek a karámba,ügetéssel,Szikra drága (így hívják a pacit)elkkezd 

vágtázni de úgy,hogy az durva volt,én meg piszkosul megijedtem,

próbáltam a nyakába kapaszkodni,de már késő volt és leestem.

Persze az oktató marha könnyen vette,és hamar visszadobott a lóra.

Így most nem hangzik túl félelmetesen,de akkor az volt.

Sziasztok!


2007.10.29. 17:23 Idézet

Sziasztok. Ez is igaz történet, így már jóval utána nem olyan félelmetes elmesélni, de akkor még az volt. Nagyon sok ideje lovagolok, és Döbröntén kezdtem (nem tudom hogy ki ismeri a helyet). Egy Zorró nevű lóra ültettek, akkor már vágtatgattam, elvoltam a pónikeverékkel. Egy galoppályán vágtáztam (akkor még nem ugrattam, óúgyhogy ien akadályféleségekkel nem törődtem). Nah szal vágtáztam és mikor pont meg akartam álni az uccsó kanyarban Zorró drágám bepöccent és elkezdett vágtázni de úgy mint a szar. Ezzel még semmi baj sem volt még fennt tudtam maradni,de aztán elkezdett bakolgatni meg iesmi. Nah akkor estem le. Benne maradt a kezemben a szár, és hirtelen nem is tudtam mi történt, de mikor ez a jófej gyerek észrevette h már nisc rajta ember megállt. Az akkori edzőm odafutott , és megkérdezte, h visszaülök e, mondom igen de csak sétálni. Marhára fájt a hátam. Felkullogtam nagyon be voltam szarva. Bekente a hátam és a kezeimet vmi krémmel. Aztán ahhoz a lóhoz még most sem megyek be szívesen. Nem ez volt az első esésem, előttesokszor estem már, de nagyon meg voltam rémülve. Aztán egy csomó ideig nem bíztam a lovakban, ha nyerítettek kiugrottam a boxukból meg iesmi. Még utána kb 2 hétre és fájt a hátam és elmentünk egy orvoshoz és gyógytornára kellett járnom. Rémes volt az egész.. Aztán nemsokára el is jöttem abból a lovardából, pedig nagyon szerettem ot az emberkéket meg a lovakat, csak olyan furán éreztme magam mikor bementem oda ogy nagyon.. Azóta Pápára járok lovagolni és itt nagyon jó. :)

Nah kicsit hosszan írtam le, ne haragudjatok:P:P:))


2007.10.21. 18:00 Idézet
halli emberek. én most t egy igazi tőrténettet. mesélek el Arany. és Mlody igy hivják legjobb barátaimat.Akinek van lova az tudja mijen érzés ha lélek nyugotan odapillantunk a karámba és lovunk nins ott.lehet hogy 2m vel arrébb áll de mem volt ott. Nos én legroszabbul jártam tudni kell hogg 3 hektáros terúlett vann ,melete forgalmas főut. Nincs bekeritve csak egy tekintéjes rész karámnak. Az én drágáim megonták a bazi nagy karámot és, ugy gondolták ELLMENNEK KICSIT KŐRÜLNÉZNI"drága egyetlen nagybátyám akkor furatott 80cm mélységü gődrőket.már ez magában felért egy szivrohammal.Melody átugrotta a karámot ( persz edzéskor még a felét se) leverte a kijárat rudat.és Arany kisétált. szentem 30percre értem ki mikor a szomszéd szolt hogy -jaj drága egyetle lelkem valami nagy kutya kin van a főldőn nez má meg lőlkom -legyen nyugot mari néni megnézem(.ja a nagy az stimmel csak a kutya nem).persze kutya sehol DE LO SE. kiabáltam mint hüle kölök. téptem a hajam mint pszihopata. de lovak sehol. futottam . látom a kamijonok i,és aszeméjgépkocsik igenlassan mennek .O ne ,gondoltam elcsapták az egyiket. !! egyszercak látom megál egy kocsi a vezető kiabál _ nem 2 lovat keresel??_ Dev ordittom -visza jo mér a szenbelévő erdőbe rohangásznak - mintb a musztángok hangzig a felelet. hhuuuuuurrá!! springtelek mint verseny lo élorditom magam holvagytok?? mint a musztángok .vágtatnak,felém Es kis holvoltatok simizés.és meg fogom a két lovat és szépen haz a ballagunk. ui: hazaérve kioktatattam mari nénit a lovak és a kutyák kőzti kulőmbségről és vettem neki egy erősebb szemüveget WETWET

2007.08.10. 11:56 Idézet

Lovagoltam,és begörcsölt a bal lábfejem. Nagyon fájt. Le kellett szállnom. Mozgattam,és ide-oda jártam. Hatos, (így hívták a lovat) Követni akart. Nagyon aranyos volt. Mikor elmúlt a fájdalom,visszaültem. Aztán vége lett az órának. A végén Hatos neki támasztotta az orrát a hasamnak,és ott pihentette. Nagyon édi volt!

Szaszy


2007.01.02. 17:39 Idézet

Ha van valamilyen lovas történeted, kalandod, amit másokkal is szívesen megosztanál, írd le ide!

Niki, a szerkesztő


[9-1]

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Lovas óra és naptár
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
SzámláLÓ
Indulás: 2006-03-04
 
Iratkozz fel Te is!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Szavazz!
Lezárt szavazások
 

Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)